Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Детското отделение на болницата в Добрич предстои да бъде обновено

Многопрофилна болница за активно лечение – Добрич, Фондация „За Доброто“ и Фондация „Америка за България“ ще работят съвместно за преобразяване на детското отделение в болницата. Това съобщиха на съвместна пресконференция директорът на лечебното заведение д-р Георги Желязков, Надежда Рангелова и Свилена Георгиева от фондацията.

Проектът за модернизация на детските отделения е наречен „Светулка“. По него вече са обновени шест детски отделения на болници в страната, каза Надежда Рангелова. “Подобряването на средата в детските отделения намалява безпокойството и тревожността по време на престоя както на децата, така и на родителите. Подобрява условията на труд на лекарите, медицинските сестри и немедицинския персонал. Стремим се да посрещнем нуждите на персонала и на пациентите. Променяме пространствата, те стават прекрасни. Но за нас най-важна е комуникацията лекар – дете – родител”, допълни тя.

Това, което предприемаме, е един значително голям проект. Идеята за тази среща е и да промотираме това добро дело. Дарението от „Америка за България“ и Фондация „За доброто“ е в размер на 250 хиляди лева, ние ще отделим от бюджета на болницата още 50 хиляди лева, но тази сума е недостатъчна за завършването на целия проект. За това се обръщаме и към обществеността, за да можем да осъществим идеята за преобразяване на детското отделение. Ще бъдат предоставени и две дарителски сметки за набиране на необходимата сума, като целта ни е през пролетта на 2024 година да започнем с дейностите, коментира д-р Желязков.

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите вече са дарили над 23 хиляди лева по сметката на болницата. Към инициативата се включи и Лайънс клуб – Добрич, които също ще дарят лични средства. Учителите и учениците от средно училище „Димитър Талев“ също няма да останат безразлични, съобщи Весела Панчева, която е директор на училището и пастпрезидент на Лайънс клуб – Добрич.

Доктор Желязков допълни, че може да се помогне не само финансово, но и с материали, труд и по други начини и се надява с общи усилия през месец ноември 2024 година да заработи обновеното отделение.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button