Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Деветима са настанени в приюта за бездомни лица и семейства към община Добрич

Девет мъже има настанени в приюта за бездомни лица и семейства към община Добрич, а капацитетът му е 15 лица. Това каза заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Добрич Владимир Трендафилов.

Максималният срок, в който нуждаещите се могат да останат в приюта, е шест месеца в рамките на една календарна година. В момента има шест свободни места, но няма насочени нуждаещи се от социалните служби.

„Хората са на топло, осигурена им е топла храна, така както е по регламент, два пъти дневно – закуска и вечеря, а по проект на фонд „Социална закрила” им е осигурен и топъл обяд”, допълни Трендафилов.

Заместник-кметът каза, че не са получавани сигнали от полицията, Спешна помощ или граждани, че в студените дни има бездомници без подслон в Добрич. „Ако все пак някой изпадне в критична ситуация в студените дни, може да почука на вратата, подслон няма да му бъде отказан, но ще бъдат информирани социалните служби“, каза Трендафилов.

Той уточни, че единственото изискване търсещите подслон да не са лежащо болни и да могат да се обслужват сами.

Всички социални услуги на територията на Добрич са обезпечени с отопление, а дворовете са третирани срещу заледяване, каза още ресорният зам.-кмет Владимир Трендафилов.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button