Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Драматично-куклен театър “Васил Друмев” гостува в Добрич с “Шошана”

На сцената на Драматичен театър “Йордан Йовков” гостува постановката “Шошана” на Драматично-куклен театър “Васил Друмев” – гр. Шумен. Тя ще се играе на 18-и октомври 19:00 часа.

Началото на Втората световна война. Къща във Франция, близо до границата с Испания. Отвън приближава кола на СС. Това е началото на спектакъла „Шошана“. Следва момент, след който никой повече няма да е същия. Особено едно момиче на име Лилѝ. Тя губи цялото си семейство. Оцелява само тя.
Четири години след избиването на нейните близки, тя получава шанс да отмъсти за тях. Всичко започва с момента, в който Лилѝ среща немски войник. Оказва се, че той знае, че шошана на еврейски значи роза, или лилия. Той знае и че някои наричат еврейския народ – шошана. Това е розата между тръни, както се пее в Песен на песните. Кой е той? Тя се влюбва в него и точно тогава се появява човекът, виновен за смъртта на нейното семейство. Тя е поставена пред избор – дали да остане с любовта си или да отмъсти за семейството си, защото това отмъщение включва смъ
 ртта на нейния любим.
Обстоятелствата поставят нея – жертвата на ужасяващ режим, пред един краен избор. Този избор обаче може да превърне самата жертва в насилник, като я принуди да убие собствената си любов.
Историята на Лилѝ я поставя пред избори, които всеки един е преживявал в своя живот – можем ли да избягаме, когато искаме? Дали ако причиним болката, която на нас са причинили, ще ни донесе утеха? Може ли смехът, да носи и сълзи и може ли страданието да се излекува с любов. Изборът на Лилѝ, може да ни помогне да си отговорим на тези въпроси.

Режисьор: Благой Бойчев
Драматургия: Светльо Томов и Благой Бойчев
Сценограф: Анна Янакиева
Композитор: Добромир Кисьов
Асистент-режисьор: Албена Бабева
Участват: Кръстю Лафазанов-гост, Николай Желев, Валентин Ченков, Антония Велева, Росен Караджов, Катрин Лалова, Вилиана Димитрова
За информация и билети : Билетен център на ДТ”Йордан Йовков” – гр. Добрич /от 9.00 до 18.00 часа/ тел: 058/ 605 573
фейсбук: ДТ “Йордан Йовков” – Добрич
сайт: dramadobrich.com

Източник: Пронюз

Подобни публикации

Back to top button