Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Много награди очакват участниците в Световния ден на ходенето 2023 в Добрич

Специална награда – велосипед и множество спортни пособия ще имат шанса да спечелят приелите предизвикателството да се включат  в спортната проява, организирана на 07.10.2023 г.  в Добрич, съвместно с  Българска федерация спорт за всички. Инициативата се провежда в България за 31-ви пореден път  с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министъра на младежта и спорта  доц. д-р Димитър Илиев и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024“.

Община град Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“ и Младежки център – Добрич, ще организира спортната проява в Добрич. Проявата ще стартира на 07.10.2023 г. от 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. Талони за участие ще бъдат раздавани до 12.30 ч.

Всеки участник ще получи талон за участие от избран начален пункт. Във всеки краен пункт ще бъде поставена кутия, в която ще се пускат талоните за участие в томбола. Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник.
Два са маршрутите, които са определени. Първият е с начална точка Младежки център – Добрич и крайна СК “Простор”. Вторият маршрут е с начален пункт СК “Простор” и краен “Младежки център”.
При желание участниците ще имат право да изминат  и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томбола. Допуска се и участие с велосипед. В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др.

Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им  ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 10.10.2023 г.

Тениски и раници, осигурени  от Българска федерация спорт за всички ще бъдат раздадени в деня на провеждане,  до изчерпването им.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората.

Източник: Добруджа

Подобни публикации

Back to top button