Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Националните литературни празници “Албена” завършиха с литературно четене в Добрич

Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич бе домакин на финалното литературно четене от XXVI-те Национални културни празници „Албена“. В литературната среща участваха писателите Енчо Господинов, Надя Попова, Боян Ангелов, Иван Есенски, Стоян Райчевски, Атанас Звездинов, Панко Анчев и Иван Гранитски.

Директорът на библиотеката Теодора Денкова приветства гостите и благодари за възможността читателите на Добрич и областта да се докоснат до качествена съвременна българска литература.

По време на срещата в Добрич гостуващите писатели представиха свои новоиздадени книги и споделиха мисли за нуждата от духовност, необузданата пропаганда чрез медии и политици, паметта за най-достойните герои на България и сложната съдба на Добруджа, силата на човешкия дух, спомени от детството, как се пише стихотворение.

Иван Гранитски представи участниците в Национални литературни празници „Албена“, като не пропусна да отбележи, че неслучайно са избрали библиотека „Дора Габе“ за финал на литературните четения. „Дора Габе е велика поетеса, която е все още жива със своето слово и своята поезия“, каза още Гранитски.

Писателят Боян Ангелов също говори за Дора Габе и това, че за нея Добруджа е била олицетворение на България.

Своето послание към аудиторията отправи и писателят Стоян Райчевски. „Важно е да пазим паметта за миналото, за да можем да вземаме правилните решения в живота“, каза той.

Литературната вечер продължи с четена на авторски стихове и представяне на новите книги писателите. Публиката имаше възможност да разговаря лично с авторите и да получи автограф от тях.

Библиотеката „Дора Габе“ им благодари за дарените книги.

Националните литературни празници „Албена“ започнаха от Разград и гостуваха с творчески срещи в Шумен, Генерал Тошево, Варна, Каварна и Добрич.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button