Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниТОП новини

Най-старият морски фар, Шабла, отваря врати за посетители

Командването на Военноморските сили и общинската администрация на град Шабла, организират ,,Ден на отворени врати на Фар Шабла“  на 18 август за времето от 10:00 до 16:00 часа. Посетителите трябва да носят личните си документи. Деца под 14 години без придружител няма да се допускат, съобщават от ВМС. Събитието е по повод Международния ден на морските фарове, който се отбелязва на тази дата.

Съоръжението се намира на 6 км от град Шабла и е един от най-посещаваните туристически обекти, поради източното си разположение и богатата си над стогодишна история.

Морският фар е изграден в умален вариант по модел на едно от Седемте чудеса на света, а именно Александрийския фар. Той изпълнява стратегическа функция да предпазва корабите от удар и потъване.

Любопитен факт е, че в Шабленския фар се съхранява послание от служители към бъдещите поколения, което ще бъде отворено, когато се отбелязва неговата 200-годишнина.

В близост до морското съоръжение интересна дестинация е плажът „Малкото море“, който е предпочитан от туристите, търсещи тихо и спокойно място.

Източник: tvdobrich.com

Подобни публикации

Back to top button