Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Общински съветници в Балчик предлагат Наредба за финансиране на инициативи в сферата на културата

Общинските съветници от “Продължаваме промяната – Демократична България” в Балчик д-р Парсек Салбашян и Владимир Лафазански внесоха предложение до Общинския съвет за приемане на Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на Община Балчик.

В проекта на Наредба се предвижда средствата за финансиране на културни дейности в бюджета да се разпределят на конкурсен принцип, обособени в 4 Компонента: „Фестивали и значими събития“, „Мобилност“, “Гражданска активност“ и “Произведения на местни писатели и важни за общината издания“.

“С това предложение за наредба на първо място изпълняваме един от основните си ангажименти към нашите избиратели в предизборната кампания в сектор “Култура”. Убедени сме, че подобна наредба би допринесла за по-ефективното и прозрачно разпределяне на средствата за културни дейности в нашата Община. Вярваме, че чрез този нормативен акт ще привлечем и стимулираме появата на нови културни фестивали и инициативи, както и че ще дадем път и “зелена светлина” на всички хора и организации, които искат да развиват качествено културата в Община Балчик” – коментират общинските съветници.

Общественото обсъждане на предложения проект ще се състои на 01.03.2024 г. от 10:30 ч. в заседателната зала на Общинска администрация Балчик, етаж 1, на адрес пл. “21-ви септември” №6.

Предложения за промени се приемат до 1 март, на адрес obsbalchik@gmail.com.

Пълният текст на наредбата е публикуван тук.

Източник: Дарик

Подобни публикации

Back to top button