Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Отличиха участниците в ММК “Надежди, таланти, майстори” Добрич 2023

Отличиха участниците в Младежки музикален конкурс “Надежди, таланти, майстори” Добрич 2023. Конкурсът е под патронажа на кмета на Община Добрич и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

Журито на конкурса е в състав – проф. Огнян Константинов /виола/ – Председател, акад. Милка Митева /пиано/, проф. Гинка Гичкова /цигулка/, проф. Анатоли Кръстев /виолончело/, д-р Милена Манева – Вълчева /класическа китара/. Вдъхновителят и „сърцето“ на конкурса е проф. Виктор Чучков – Почетен председател.

Кметът на община град Добрич Йордан Йорданов връчи наградите при най-малките участници. Той се обърна и към журито, участниците и гостите на събитието. “Като родител и човек, който полага ежедневни усилия да подобри средата за малките, си давам сметка, колко важно е те да имат тази искра, това желание и не на последно място – таланта да се развиват, да радват своите родители и да затрудняват по възможно най-добър начин журито. За мен е голяма чест и удоволствие, че ще имам тази възможност да ви наградя и се надявам, поне малко да ви мотивирам да успявате”, каза Йордан Йорданов.

След награждаването гала вечерта продължи с концерт на лауреатите на Младежки музикален конкурс “Надежди, таланти, майстори” Добрич 2023.

С пиано, цигулка, виола, виолончело, класическа китара и в категории Учител/ученик, Акомпанимент, Камерна музика се явиха 70 участника – 65 солисти, в категория Акомпанимент – 1 бр., Учител/ученик – 1 бр., Камерна музика – 3 ансамбъла, вкл. сонатни дуа пиано и кларинет, пиано и обой и дуо флейти.

Освен от цяла България, има участници от Южна Корея, Турция и Украйна.

Източник: Про нюз

Подобни публикации

Back to top button