Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Търси се решение за пречиствателната станция за отпадни води „Албена“

Областният управител Йорданка Костадинова организира среща по казуса с пречиствателната станция за отпадни води в Албена. Темата бе дискутирана в Областна администрация, като на разговорите присъстваха  изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев, така и изпълнителният директор на „ВиК – Добрич“, Саркис Караджиян и директорът на Басейнова дирекция „Черно море“ Явор Димитров.
Красимир Станев представи накратко съществуващите проблеми, като подчерта, че ръководството на дружеството настоява доставяната в комплекса вода да има добри качества. Той сподели още, че при предишно правителство е постигнато споразумение Пречиствателната станция, която след съдебен спор е собственост на „Албена“ АД, да бъде купена от държавата чрез Български ВиК Холдинг, но до момента не са предприети никакви действия и допълни, че компанията все още очаква предварителен договор, според постигнатото споразумение.
Йорданка Костадинова заяви, че се ангажира в кратки срокове да се запознае изцяло с проблема, като ще проведе  срещи и в Министерството на регионалното развитие и в Български ВиК Холдинг, за да се предприемат нужните стъпки.
Областният управител увери участниците в разговора, че се работи по осъвременяване на проекта за почистване на коритото на река Батовска, като допълни, че правителството се ангажира приоритетно да финансира тези проекти, за да се предотвратяват наводнения и негативните последици от тях.

Източник: Добруджа

Подобни публикации

Back to top button