Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
СпортТОП новини

В Ген. Тошево направиха две отливки на левия крак на Христо Стоичков

Христо Стоичков, известен като Камата, Модерният ляв, Фамозната осмица, Кавалерът на Златната топка в град Генерал Тошево се срещна се със стотици деца, зарадва ги, подари и подписа на всяко от тях личната си автобиография „Христо Стоичков. Историята.“

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров прие именития си гост в зала „Дора Габе“ на общинска администрация и и подари на Христо Стоичков уникална гравирана кутия във формата на хляб с герба на общината. Кутията беше пълна със сувенири и дарове от Добруджа. Малко след това на Кавалера на Златната топка му бяха направени две отливки на левия крак. Същия този ляв крак, който няколко пъти е пронизвал вратата на немския национален отбор, вкарвал е на Аржентина на Диего Марадона, на великата Италия на Роберто Баджо. Вкарвал е и на „Реал“ (Мадрид), „Манчестър Юнайтед“ и кого ли още не. Едното копие на лявата стъпка ще обогати колекцията на великия футболист, а другото ще объде експонирано в Историческия музей на добруджанския град.

В следобедните часове на четвъртък Стоичков се появи на игрището за минифутбол в парка на града ни и лично поздрави всяко едно от всичките 69 деца, част от детско-юношеската школа на футболен клуб „Спортист 2011“. Камата подари на всяко дете по една книга. Успя и да изпълни няколко дузпи. По неговия си начин – неспасяеми. Децата пък му благодариха с възгласи „Ицо Стоичков, Ицо Стоичков“ и дълго скандираха неговото име. След това всички образуваха една голяма осмица на футболното игрище, а дрон от небето запечата този момент. Кметът на община Генерал Тошево и президентът на футболен клуб „Спортист 2011“ Светлан Славов подариха на Камата официалната мачова фланелка на отбора с името на Стоичков и номер 8 на гърба.

В 18 ч. на площад „Бялата лястовица“ над 1000 души от цялата Добричка област в рамките на няколко часа изчакаха търпеливо, за да се снимат с Христо Стоичков и да получат личен автограф от него. Той подари на  община Генерал Тошево умален дубликат на престижната награда „Златната топка”. А истинската през цялото време стоеше величествено до него.

Източник: dobrich.media

Подобни публикации

Back to top button