Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Военновъздушните сили участват в съвместна тренировка с авариен екип на Столична община

Военновъздушните сили (ВВС) участват в съвместна тренировка с eкип на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община (СО), съобщиха от Министерството на отбраната. Самолет „C-27J Спартан“ от състава на 16-а авиационна база транспортира екипа и специализирано оборудване за модул „Наводнение“ за провеждане на полевото учение в Балчик.

Целта на тренировката е координацията и взаимодействието на военнослужещите от ВВС и екипите на Столична община при оказване на помощ в резултат на настъпило наводнение в страната.

Командир на екипажа е майор Николай Георгиев, помощник-командир полковник Лазарин Лазаров, борден инженер капитан Митко Гергов, бордни механици капитан Андрей Андреев и младши сержант Веселин Веселинов и старши сержант Димитринка Влахлийска.

През 2022г. екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община се включиха в международно учение в Черна гора за реакция при земетресение, припомниха от СО. Екипи на Аварийната дирекция участваха в спасителните дейности след земетресението в Турция през февруари и бяха сред първите, отзовали се на терен в южната ни съседка, припомнят от Общината.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button