Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Второто издание на зимния фест “Шабла и птиците” ще се състои на 25 и 26 ноември

Второто издание на Зимния фестивал „Шабла и птиците 2023“ ще се проведе на 25 и 26 ноември в читалище „Зора 1894“ в Шабла, съобщиха от местната администрация. Официалното откриване е в събота – 25 ноември, от 10.30 часа, с много настроение, музика и забавление, зимни лакомства и топли напитки. Ще има Зимен базар с множество арт сувенири, ателиета за апликации и игри, музикални и танцови изпълнения.

В 16.00 часа ще бъде открита фотоизложба „НАТУРА 2000 в България“. В 16.30 часа е премиерата на документалния филм „Притегателната сила на Приморска Добруджа“. В 17.00 часа започва презентация на зимни птици от района на Шабла – подготовка за екскурзията за наблюдение на птици. Началото на самата екскурзия е в 09.00 часа в неделя. Във втория ден на фестивала ще бъдат обявени финалистите от фотоконкурс „Шабла и птиците“. Проявата ще завърши с концерт.

Фестивалът се организира от Община Шабла в рамките на проект “Подобряване природозащитното състояние на червеногушата гъска (Branta ruficollis, Pallas, 1769) чрез изпълнение на мерки от Плана за действие за вида (ПД, 2018)”, финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Източник: Пронюз

Подобни публикации

Back to top button