Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Започва ремонт на пешеходната зона в град Добрич. Доставени са първите паветата и осветителните стълбове.

Днес зоната ще бъде оградена, за да се обособи като строителна площадка, съобщиха от местната администрация. От там уточняват, че в частта от Стара къща до хотел „Добруджа“ има 194 дървета. След ремонта ще бъдат 262 на брой – с 68 повече.

Съществуващите зелени площи сега са 4 385 кв. м., а след ремонта площта им ще е 5028 квадрата – с 643 кв.м. повече. Ще бъдат премахнати само липите, които не се намират в градинки и те ще бъдат заменени с полски клен, чиито размери ще са между 3.5 метра и 5 метра. Общо 16 дървета ще бъдат преместени, тъй като са здрави и позволяват да бъдат поставени на нови места. От управата обясниха, че премахват липи, засадени преди близо 50 г. в настилката.

„Причината, е че този дървесен вид не е подходящ за градски условия. Кореновата им система е увредена от ремонта през 2011 година. Част от тях са засадени много близо до съществуващите сгради. Проблемът с липите на центъра се установи много преди проектирането за новия ремонт. Само миналата година паднаха 3 дървета в центъра и по щастлива случайност се размина с материални щети. Сега при ремонта ще се изгради поливна система, която в момента липсва. Ще се направи нова дъждовна канализация, съобразена с наклоните, за да не се допускат проблеми с отводняването. Ще се изгради ново ел. трасе за осветлението, ще се трасира и канал за видеонаблюдението, като всичко това ще се съобрази с дървесните видове, за да преминават безопасно и съобразено с проекта“, уточниха още от общината.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Back to top button