Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Физкултурен салон ще бъде изграден в Основно училище “Хан Аспарух” в Добрич

До края на годината ще бъде изграден физкултурният салон на Основно училище „Хан Аспарух“ в Добрич. Това каза пред медии кметът на града Йордан Йорданов. Той обясни също, че проектът е одобрен за финансиране от Министерството на образованието и науката. За целта се отпускат 1,5 млн. лв., колкото е максимално допустимата сума по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.

Йордан Йорданов изказа своята благодарност на всички, които са работили по проекта. Той е бил подготвен в много кратки срокове и подаден в последния ден. „Това е единственото училище в Добрич, което няма физкултурен салон. Той ще бъде изграден от типа на леката конструкция. Имаме готов технически проект и в момента, в който подпишем всички договорености с министерството и видим каква е готовността на строителите, може да започнем. Надявам се това да стане през лятото и до края на годината децата да имат свой физкултурен салон“, допълни още кметът.

Той припомни, че освен този проект, общината има одобрени и други проекти за училища и детски градини, по които се работи.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button