Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Кметове и прокурори обсъждат изграждането на защитен кризисен център от домашно насилие в Добричка област

Кметове на общини в Добричка област по покана на окръжния прокурор Радослав Бухчев разговаряха по темите за домашното насилие и престъпленията по транспорта

Три бяха основните направления в разговора между магистрати и общинари–битовата престъпност, транспортните престъпления и домашното насилие, като специален акцент бе поставен именно на последната тема.

Обърнато беше внимание на спецификите на престъпленията, извършени в условията на домашно насилие, и на нуждата от изключително внимание към жертвите на психически и физически тормоз. Обсъдени бяха възможностите за изграждането на защитен център за настаняването им в безопасна среда, когато това се налага. Изразена бе готовност за единодействие по отношение на този род престъпления, които имат и своите емоционални тежести.

Другата важна тема, която бе широко обсъдена, бяха престъпленията по транспорта. Поставена беше темата за осигуряването на оборудване за анализ на кръвни проби, което към момента липсва в областта. Закупуването му и обезпечаването на работата му със специалисти би подобрило много работата по разследванията на тези деяния и би скъсило времето за изготвяне на експертизи и придвижване на делата в съдебна фаза. По този начин ще бъдат постигани по-бързи наказания за извършителите на транспортни престъпления.

„Доброто взаимодействие между с местната власт е приоритет за ръководството на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич. Срещите между представителите на съдебната и местната власт са добър инструмент за набелязването на общите цели и съвместните действия за постигането им”, каза Бухчев. Срещите да срещат регулярни – около това се обединиха представителите на общини и магистрати.

Източник: dobrich.media

Подобни публикации

Back to top button