Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Кметовете на морските общини от областта на среща с министъра на туризма

Министърът на туризма Зарица Динкова проведе работна среща с кметове на общини от Северното Черноморие. Сред присъстващите бяха кметовете на Шабла, Балчик и Каварна.

Опазването на дюните, сигурността на плажната ивица и свободното къмпингуване са сред най-сериозните проблеми в региона, стана ясно от думите на кмета на Шабла Мариян Жечев. Той представи идеята за провеждане на Eastern Bird Fair край Дуранкулак, където гнездят над 150 вида редки и застрашени птици.

Охраняването и почистването на неконцесионираните плажове са в отговорностите на общините. Регламентирането на дивото къмпингуване на територията на плажовете в защитени зони, като местност Болата, е въпрос от изключителна важност за община Каварна, отбеляза кмета Елена Балтаджиева.

Кметът на Балчик Николай Ангелов се похвали с най-добрата туристическа инфраструктура в региона. Зарица Динкова отбеляза изключителната роля на местните власти в развитието на туризма. Сигурността е от ключово значение за качеството на туристическия продукт. Министър Динкова сподели позицията, че е нужна повече финансова децентрализация, за да могат общините да инвестират директно в инфраструктурата на плажовете, за сметопочистване и охрана.

Екип на Министерството на туризма вече проучва добрите практики за създаване на туристическа полиция.

Източник: dobrudjabg.com

Подобни публикации

Back to top button