Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Пътищата в област Добрич са отворени, но с ограничения

По данни на Областно пътно управление – Добрич (ОПУ) 15 машини и пътнопочистваща техника са на терен по републиканската пътна мрежа. Почистени са главните пътища до границите с областите Силистра и Шумен и са отворени за движение на автомобили до 12 тона. Пътят Добрич – Варна  е отворен за моторни превозни средства (МПС) до 3,5 тона. Частично е почистен участъкът с. Карапелит – с. Кочмар. Пътен участък Коларци – Тервел е отворен за движение на МПС до 12 тона.  Пътен участък  Дуранкулак – Балчик е отворен за МПС до 12 тона.

По данни на дежурния в община Добричка отворени са при зимни условия пътните артерии Добрич – Тервел и Добрич – Кардам за леки МПС,  Добрич – Крушари до 12 т.  и Добрич – Албена също до 12 тона. Остава затворен пътят Добрич – Генерал Тошево.

Във всички общини продължава снегопочистването на общинска пътна мрежа в проблемните участъци от контрагентите, съгласно сключени договори, съобщават от Областната администрация.

Екипи на МВР продължават да дежурят на всички входове и изходи на град Добрич и не допускат движение на МПС без неотложна необходимост, както и товарни автомобили.

През денонощието, на територията на цялата област екипи на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) работиха и продължават аварийно-спасителни дейности основно за отстраняване на паднали дървета и отваряне на пътища, евакуиране на хора от закъсали на пътя МПС, предвид зимната обстановка. Четири екипа извършват евакуации на бедстващи по пътната мрежа граждани. Общият брой приети и отреагирани сигнали е 50, от тях 33 – в координация с други служби. 13 са аварийно-спасителните дейности и технически помощи. Постъпилите сигнали за евакуация за изминалото денонощие са общо 9. Служителите на РДПБЗН са участвали в евакуирането на 33 души, като 24 от тях са украински граждани, които са настанени в хотел в Балчик. Осигурена им е храна, вода и няма бедстващи.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button