Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноТОП новини
Популярно

Графити майстор преобразява автобусна спирка и една от фасадите на Медицинския център в града

От началото на седмицата в град Генерал Тошево се провежда третото издание на пленера на уличното изкуство „Графити“ `23. В рамките на няколко дни майстор на спрея създава уникални арт-композиции. Едната вече е готова – тя се намира на автобусна спирка в града, а другата в момента е в процес на рисуване и е на една от фасадите на Медицинския център.

В първите дни от пленера, графити майсторът започна работа по автобусната спирка, която се намира на главната улица „Димитър Благоев“, точно срещу супермаркет „Астра“. Спирката беше красиво изрисувана със житни класове и слънчогледи от двете страни. На влизане в града от Добрич, се чете надписът „Добре дошли в Генерал Тошево“ на фона на златисти житни класове, а в обратна посока жителите и гостите на града могат да видят картина със слънчогледи, от която авторът пожелава „Приятен път“ Генерал Тошево“.
Вторият обект, върху който художникът по стените в момента твори е фасадата на Медицинския център в града, разположена от страната към главната улица „3-ти март“.

Инициативата за събитието, което се провежда за трета година поред, идва от Община Генерал Тошево. Основната идея на пленера е да се подобри градската среда на Генерал Тошево, като се облагородят и социализират някои по-неглижирани нейни части чрез съвременни и нестандартни форми на графичното изкуство, съобразени с околната среда, природните дадености и културните традиции на общината. По този начин могат да се стимулират творческите търсения на младите творци от региона, чрез възможност за активна творческа работа, която да популяризира община Генерал Тошево като място с атрактивна градска среда, богато културно-историческо наследство и възможности за бъдещо развитие.

Източник: dobrich.media

Подобни публикации

Back to top button