Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Инкубатор за новородени от най-висок клас ще получи като дарение МБАЛ Добрич

Дарение на специализирана апаратура „Инкубатор за новородени Isolette C 2000“ ще бъде направено на МБАЛ Добрич от Фондация „ДОКОВА И ДОКОВ ЗА БЪДЕЩЕ“, съобщиха от здравното заведение. Дарението ще бъде официално връчено на 11 юли в 10.00 часа в Отделение по неонатология.

Апаратурата е от най-висок клас, доставена е от фирма Дрегер и е на стойност 15 500 лева. Кувьозът е проектиран да осигури безопасно, контролирано пространство за живот на бебетата, докато жизнените им органи се развиват. Без тази специално контролирана среда много бебета не биха могли да оцелеят, особено тези, родени няколко месеца преждевременно.

Отделение по неонатология е единствено за град Добрич и Област Добрич. В отделението се приемат и лекуват новородени и недоносени деца, родени в Отделение по акушерство и гинекология /ОАГ/ на „МБАЛ-Добрич“ АД, както и тези със забавена послеродова адаптация от ОАГ- гр. Балчик и гр. Каварна. Ежегодно броят на преминалите през отделението новородени и недоносени бебета е около 850. През Интензивния сектор на Отделение по неонатология преминават около 120 деца годишно, нуждаещи се от интензивно лечение.

Източник: pronewsdobrich.bg

Подобни публикации

Back to top button