Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани

Изложба за незрящи с триизмерни макети ще бъде експонирана в РБ „Дора Габе”

На 16 май (вторник) от 11.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде открита изложба на триизмерни макети на световни забележителности, организирана  от Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ и библиотеката. Събитието се осъществява със съдействието и подкрепата на госпожа Деница Сачева, депутат в 39-то Народно събрание.

Експозицията включва макети, изработени по проект на Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“, реализиран с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България по Програма за малки грантове. Пояснителният текст за всеки макет е изписан на български език – плоскопечатен и брайлов за посетители със зрителни увреждания. Целта на изложбата е хората в неравностойно положение, сред които са и незрящите граждани, да бъдат приобщени към социалния и културния живот в града, като им се предостави възможност да се докоснат до красотата на знакови световни обекти от богатото културно наследство на човечеството.

Изложбата е интересна и за хора, които нямат зрителни проблеми, но имат желание да разгледат моделите до 16 юни 2023 г.

Източник: dobrudjabg.com

Подобни публикации

Back to top button