Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Правителството прие регламент за функциониране на полигон Шабла

Министерският съвет прие постановление за разполагане и функциониране на полигон на Българската армия в района на нос Шабла.
С приемането на акта се регламентират еднозначно статута и границите на полигон Шабла и се осигурява по – ефективното му използване от съвременни зенитно—ракетни комплекси на въоръжение у нас и в държавите членки на НАТО при провеждане на мащабни учения и тренировки. Синхронизира се националната нормативна база и се осигуряват условия за понижаване на рисковете при провеждане на тренировки и учения със съвременни образци военна техника.
След влизане в сила на Постановлението ще се увеличат обемите въздушно пространство за изпълнение на граждански полети, ще се осигури безконфликтност на дейностите, извършвани на армейските полигони с изпълнението на полети на гражданската авиация, ще се подобри гражданско- военната координация при резервиране на въздушно пространство и ще се повиши нивото на безопасност на полетите.
Припомняме, че на 9 юни 2021 г. малко след полунощ при тактическо учение с бойни стрелби, в морето край зенитния полигон загина майор Валентин Терзиев. В края на м.г. прокуратурата повдигна обвинение на полковник Методи Орлов, че не е извършил отговорностите си по работа като началник на стрелбите и не е взел нужните ограничения за сигурност.

Източник: tvdobrich.com

Подобни публикации

Back to top button