Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Изложението “Селското стопанство и всичко за него” започна в Добрич

Кметът на Добрич Йордан Йорданов и директорът на “Добрички панаир” АД Звезделина Иванова откриха тридесет и първото издание на изложението “Селското стопанство и всичко за него” пред спортен комплекс “Простор” в градски парк “Св. Георги” в Добрич днес.

Фирма от Гърция, която произвежда и търгува с торове, фуражи, ориз и посадъчен материал на територията на България и Балканския полуостров, се представя за първи път в тазгодишното издание на изложението. По алеите са подредени едрогабаритна и малогабаритна техника, строителни инструменти и машини, електрическа, акумулаторна и бензинова техника, различни видове и марки прикачен и навесен инвентар, агродронове, семена, препарати за растителна защита и други, посочват още организаторите.

С щанд се включи и Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево. Експертите представят семена и сортове собствено производство.

Гости на събитието бяха кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общински съвет Добрич Нивелин Радичков, заместник-областният управител на област Добрич Живко Желязков, директорът на Областна дирекция “Земеделие” инж. Десислава Иванова и председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.

“Да си добруджанец е призвание – към род, към ежедневния труд, който полагаме, за да може земята ни да бъде плодородна. Знам колко са трудни годините за различните земеделски производители, но вярвам, че само обединени можем да постигнем общите цели, а именно да запазим богатството на Южна Добруджа”, каза в приветствените си думи към всички участници кметът Йордан Йорданов.

Успех на участниците в изложението пожела и Радостина Жекова. “Добрички панаир е емблема. Добруджа е земеделие и всеки, който е свързан със земята, трябва да е съпричастен и да бъде част от това преживяване”, каза тя.

Директорът на ОД “Земеделие” инж.  Десислава Иванова прочете поздравителен адрес от името на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. Благодарности за подкрепата и участието изказа и директорът на “Добрички панаир” АД Звезделина Иванова.

Изложението “Селското стопанство и всичко за него” може да бъде посетено до 2 септември.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button