Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Кметът на Генерал Тошево е освободен под парична гаранция от 10 хиляди лева

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е освободен под парична гаранция. Това съобщи самият той пред медиите, след като даде показания пред прокурор. „Повдигнаха ми обвинение и ме освободиха с парична гаранция в размер на 10 000 лева. На по-късен етап ще обсъдим с адвоката дали ще я обжалваме“, информира Димитров.

Валентин Димитров каза още, че не иска да коментира повдигнатите обвинения. „Спокоен съм. Вярвам на тези хора тук, които също вярват на мен. Винаги съм работил за хората на община Генерал Тошево“, каза още Валентин Димитров.

Той благодари на събралите се граждани за подкрепата и им пожела да са живи и здрави.

Адвокатът Милен Янков поясни, че става дума за представени неверни сведения пред сертифициращ орган и получаване на средства въз основа на тези сведения. „С тези обвинения към този момент с господин Димитров не сме съгласни и няма да коментираме подробности. Тук не става въпрос за присвояване на средства, а за неверни данни. Присвояването е съвсем друго престъпление, което предполага лично облагодетелстване“, поясни адвокатът.

Той допълни, че все още не са им представени материалите, събрани от разследването, очакват прокурор да ги запознае. „Господин Димитров няма повдигнато друго обвинение, той е единственият привлечен. Към момента той остава кмет, тъй като няма наложена друга мярка. Когато му дойде времето ще представим доказателства и ще съдействаме на разследващите“, коментира още пред медиите адвокатът на кмета Милен Янков.

Протест в подкрепа на кмета се състоя паралелно с изслушването му. Стотици жители на Генерал Тошево и селата от общината дойдоха да изразят подкрепата си. Те определиха Валентин Димитров като най-почтения кмет на общината досега.

Преди да бъде въведен в Следствената служба за изслушване, ВалентиН Димитров излезе пред събралите се хора, които го посрещната с аплодисменти и викове “Свобода” и “Браво, Вальо”. Кметът коментира, че заради хората си струва да се бори. Малко по-късно той им благодари с поклон.

Валентин Димитров бе арестуван вчера по искане на офиса на Службата на Европейския главен прокурор в София. Арестът е във връзка с разследване за измами със субсидии, свързани с проект за увеличаване на енергийната ефективност на социални жилища, съобщи на сайта си Европейската прокуратура.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button