Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Кой печели и кой отива на балотаж в област Добрич?

Окончателните резултати от местните избори и кметското място в Добрич при обработени 100.00% обработени протоколи, сочат, че на балотаж ще се явят досегашният кмет, кандидатирал се за трети мандат Йордан Йорданов от Местна коалиция и Красимир Николов от ГЕРБ.

В тази неделя битката ще се реши между двама бивши кметове в Община Каварна – Елена Балтаджиева от ВМРО и Цонко Цонев от “Новото време“ при 100% обработени протоколи. Още на първи тур кмет са избрали в общините Шабла, Крушари, Тервел и Генерал Тошево.

При 100% обработени протоколи на СИК в Община Балчик Николай Ангелов остава на крачка от победа в първи тур с 48.72% от гласовете. Срещу него на балотаж излиза  д-р Парсек Салбашян от ПП-ДБ с 17.01%.

Балотаж ще се проведе и в Община Каварна. Той ще е между Елена Балтаджиева МК ВМРО – БНД (ИТН, БР), която води с 34.45% от гласовете, срещу нея ще се изправи Цонко Цонев, който има 21.75% от гласовете.

Избраните още на първи тур кметове на общини са Генерал Тошево, Добричка, Тервел, Крушари и Шабла. Това са съответно Валентин Димитров от БСП с 63.95%, Соня Георгиева БСП с 56.08%, Симеон Симеонов ГЕРБ с 59.80%, Илхан Мюстеджеб от ДПС със 71.60 на сто от гласовете и Мариян Жечев от ГЕРБ с 64.58%.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button