Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Националният доверителен екофонд представи в Добрич възможности за постигане на климатична неутралност на училищата

Националният доверителен екофонд (НДЕФ) представи в Добрич възможности за постигане на климатична неутралност на училищата. Това стана под формата на работна среща на тема „Училищата в общината като лидери по пътя към климатична неутралност на общината“ в рамките на проект “Визия 2045”. Проектът е финансиран от Европейската инициатива за климата на Германското федерално правителство. В инициативата са одобрени да участват четири училища от две общини. За Добрич това са средните училища “Димитър Талев” и “Петко Р. Славейков”.

Приветствие в началото на срещата отправи заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на Община Добрич Владимир Трендафилов. Той благодари на Националния доверителен екофонд за партньорството. “Щастлив съм, че две наши училища за одобрени за този проект”, каза още Трендафилов.

Камелия Георгиева, което е старши експерт към Националния доверителен екофонд, каза, че целта на тази среща е да се запознаят заинтересованите страни с първите стъпки към постигане на климатична неутралност в училищата и в общината. Тя допълни, че НДЕФ е една от първите институции, която финансира проекти за подобряване състоянието на околната среда в България и от години работи с учебни заведения. За подобряване състоянието на околната среща е важно не само училищните сгради да бъдат санирани, а и какво е поведението на хората, които ползват тези сгради, обясни още тя.

За една година учителите и учениците в СУ „П. Р. Славейков“ и СУ „Димитър Талев“ са преминали тематични обучения и са изготвили пътни карти за постигане на климатична неутралност. Тяхната реализация обаче може да се случи с подкрепата на представителите на различни институции, имащи отношение към темата, каза Георгиева.
На срещата днес присъстваха представители на двете учебни заведения, общинската администрация, Общинския съвет, Регионалното управление по образование, доставчици на храна, оператора на отпадъци в града, доставчиците на топло- и електроенергия и вода.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button