Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Назначени са три експертизи по делото срещу Петър Христов от Добрич, той остава в ареста

Няма привлечени нови обвиняеми, нито изменение на мерките за неотклонение на петимата мъже

Окръжна прокуратура – Бургас е назначила три експертизи по делото срещу добричлията Петър Христов и останалите четирима мъже, които бяха задържани на територията на Несебър в средата на април с 200 килограма марихуана на стойност около три милиона лева.

Разследването продължава, като се очакват резултати от дактилоскопична експертиза, експертиза на мобилните телефони на обвиняемите и трета – за установяване точното наличие на тетрахидроканабинол в иззетата тревна маса, за която се твърди, че е отгледана в селскостопански обект на Петър Христов в балчишкото село Тригорци. Няма привлечени нови обвиняеми, нито изменение на мерките за неотклонение на петимата мъже.

В момента Петър Гавраилов Христов, който е председател на Управителния съвет на Националната асоциация на производителите на етерични масла, изтърпява мярка за неотклонение “задържане под стража”, наложена му от Окръжния съд в Бургас. В ареста са и други двама, сред които и соченият за ръководител на организираната престъпна група и собственик на таксиметровата фирма, чрез която според обвинението е разпространявана дрогата.

В края на април държавното обвинение извърши проверка във връзка с медийни публикации, според които в продължение на четири дни от оранжериите на Христов, които са под полицейска охрана, са откраднати 1000 растения канабис. От свои източници Про Нюз Добрич научи, че близки на добричлията са изпратили жена от ромски произход да „разчисти“ обекта. Тя обаче е задържана, а от мястото не липсват веществени доказателства.

Петър Христов има лиценз за производство на индустриален коноп. Според разследването обаче, на негова земя е отглеждана марихуаната с висок процент на тетрахидроканабинол. Пред съда мъжът е опитал да обясни, че не е знаел, че всъщност произвежда сорт, използван като наркотик.

Източник: pronewsdobrich.bg

Подобни публикации

Back to top button