Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Ще има празнично шествие Добрич на 24 май, тръгва от паметника на Светите братя

Празнично шествие на  24 май ще има. То ще тръгне в 10 часа от паметник на Св. св. Кирил и Методий. Това става ясно от програмата за честването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, разпространена от Община град Добрич.

Припомняме, че от писмо на заместник-кмета д-р Емилия Баева от 27 април до директорите на училища в Добрич става ясно, че празнично шествие няма да има, а на пл. „Свобода“ ще се извърши само предаване и приемане на знамената и ще бъдат връчени отличията за принос в образованието. Това предизвика обществено недоволство. В профила си във Фейсбук кметът Йордан Йорданов написа: „Никога не е стояла на дневен ред възможността да не празнуваме в Добрич един от най-светлите български празници. Шествие за 24 май ще има. Ще спазим традицията и тази година. Заради ремонта на центъра обмисляхме да направим само тържество пред паметника на Свети Свети Кирил и Методий с тържественото предаване на знамената и награждаване на отличените учители. Този вариант бе подготвен, ако ремонтът беше стартирал около 20 май“.

Честванията за 24 май в Добрич ще започнат в 09.45 ч. пред паметника на Св. св. Кирил и Методий с поднасяне на цветя. В 10.00 ч. ще бъде началото на  празничното шествие. В 11.30 ч. на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, помощник ръководител Данаила Петкова, ръководител на оркестъра Николай Иванов и Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев.

В 12.00 ч. в Градския парк „Св. Георги” /пред музея/ ще започне празничният концерт на Български камерен оркестър – Добрич с гост-диригент Петър Тулешков.

От 11.00 ч. до 17.00 ч. в Художествената галерия ще бъде обявен Ден на отворени врати.

От 09.00 ч. до 13.00 ч. и от 14.00 ч. до 18.00 ч. в обектите на Регионалния исторически музей –  Музей в Градски парк „Св. Георги“, Етнографска къща, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Археология, също ще има Ден на отворени врати.

През целия ден ще се поднасят цветя на паметника на Св. св. Кирил и Методий.

Източник: pronewsdobrich.bg

Подобни публикации

Back to top button