Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Община Добричка ще осигури иновативни и интегрирани социални, здравни и образователни услуги за деца по европейски проект

Достъп до комбинация от иновативни, интегрирани социални, здравни и образователни услуги към деца със затруднения в развитието си ще осигури Община Добричка по европейски проект. Проектът “Бъдеще за децата в община Добричка” е одобрен  и се финансира по програма “Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г., приоритетна ос “Социално включване и равни възможности” по процедура “Бъдеще за децата”, съобщават от пресцентъра на Община Добричка.

Чрез него 200 деца на възраст от 0 до 7 години и техните семейства, както и младежи до 20 години, ще бъдат подпомогнати с иновативни, интегрирани социални, здравни и образователни услуги. Ще бъде осигурена и подкрепа чрез мерки за превенция. Стойността на проекта е 391 165 лева.

Срокът на  изпълнение на проекта е 21 месеца, а дейностите ще надграждат социалните услуги, предоставяни в Общностния център в с. Стефаново. Те са свързани с мерки, насочени към деца със затруднения в развитието си и включват здравна профилактика. Част от тях са подобряване на достъпа до здравна грижа, формиране и развитие на родителски умения, подобряване на семейната среда, повишаване на училищната готовност на децата, както и предотвратяване на изоставянето им, допълват от общината.

Услугите ще са с голям мобилен компонент, част от тях ще се предоставят в Общностния център, а други – в домовете на потребителите или в друга подходяща среда.

По проект на Община Добричка, одобрен за финансиране от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ), ще бъде създадена мобилна група от преподаватели като иновативна форма на обучение. Финансирането е в размер на 30 000 лева.

От началото на годината Община Добричка осигурява подкрепа в домашна среда по проект “Грижа в дома в община Добричка”. От началото на програмата досега активна грижа са получили 178 потребители от 31 населени места в общината. Към момента Общината оказва подкрепа на 157 нуждаещи се.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button