Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Отделението по хирургия в МБАЛ-Добрич получи нова високотехнологична апаратура

От няколко дни Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в град Добрич и отделението по хирургия разполага с последно поколение високо технологична апаратура на водещата американска фирма Johnson & Johnson. Това съобщиха от лечебното заведение.

Апаратът притежава най-модерната технология за ултразвукова прецизна обработка по време на операции, което щади тъканите и дава много по-голяма сигурност. Технологията намалява значително времетраенето на операцията, което е от най-съществено значение за пациента и хирургичния екип. Екипът на Хирургично отделение е сертифициран и обучен да работи с тази апаратура, като повече от 10 години те разполагат с подобна такава, но от по-стара генерация.

Повече от 750 операции годишно се извършват в отделението, като 1/3 от тях се извършват с помощта на такава апаратура. “Ето защо радостта от снабдяването с най-модерната и последна генерация такава е много голяма, защото ще повиши още повече качеството на работа и удовлетвореността, както за пациента, така и за хирургичния екип”, споделя началникът на Отделение по хирургия д-р Мирослав Попов.

Апаратурата е част от цялостната програма за модернизация и развитие на хирургичната дейност в болницата, след закупуването и въвеждането на най-модерната технология за безкръвни операции (лапароскопски), ремонт и изграждане на нова операционна зала; ремонт и модернизация на отделението- закупуването на ултразвуковата апаратура е поредната такава стъпка.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button