Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноТОП новини

Създаването на трансгранични веломаршрути разискваха на среща в областната управа

Идеята за трансгранични велосипедни маршрути в Румъния и България бяха разисквани на работна среща в областната администрация на Добрич. Целта е да се постигне максимална свързаност между двата региона, които да предложат добър туристически продукт. На срещата присъства румънски екип, който изготвя Стратегия за интегрирано развитие на региона и маршрут EuroVelo 6. Чрез нея ще могат да се подават проектни предложения за финансиране по програма INTERREG VI-A Румъния-България 2021-2027 г. , Цел 5 – „Европа по-близо до гражданите“. Общини, неправителствен сектор, институции обсъдиха приоритетите, които трябва да залегнат в Стратегията.

Местните общини очертаха като най-сериозен проблем на българска територия инфраструктурата. Консултантите заявиха, че се изготвя анализ и приоритетно ще се планира финансиране за велоалеи в извън населените места, а вътре в тях ще се търси и разчита на финансиране от регионални фондове.
Сред допустимите дейности по програмата са изграждане на паркинги за велосипеди, работилници за ремонт, места за подслон.

Източник: tvdobrich.com

Подобни публикации

Back to top button