Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Специализирана полицейска операция се провежда в област Добрич днес

Специализирана полицейска операция се провежда днес  от Пътна полиция-КАТ, съвместно със служители на ИААА, Агенция пътна инфраструктура, митници и т.н. На републикански път I-9, на КПП Топола брифинг даде началникът на Пътна полиция Добрич комисар Жулиян Минев.

От началото на операцията до момента на територията на областта са установени трима водачи да управляват под въздействие на алкохол. Единият с концентрация над 1,2 на хиляда, един под въздействие на наркотични вещества и двама неправоспособни. Проверени до момента са над 50 автомобила.

Има съставени два акта за административно нарушение и една глоба по фиш и връчени четири електронни фиша за превишена скорост. Едната е за непоставен предпазен колан, както и за нередовни документи.

Следващата такава проверка ще е следващия месец. Тези специализирани операции по пътно-транспортния травматизъм са ежеседмични, дори ежедневно се поставят конкретни задачи на служителите, осъществяващи контрол по пътното движение – за водачи, управляващи под въздействие на алкохол, наркотици и неправоспособни, които с поведението си на пътя влияят на обстановката, посочи началникът на Пътна полиция.

„Републикански път 1-9 е, може би, най-натоварения от гледна точка на автомобилното движение на територията на цялата област през летния сезон, тъй като е основна артерия от границата с република Румъния към черноморските курорти, както на територията на област Добрич, така и на юг към областите Варна и Бургас“, посочи Жулиян Минев.

Източник: pronewsdobrich.bg

Подобни публикации

Back to top button