Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Стотици добричлии се събраха на протест пред Съдебната палата в града по повод убийството в парка

Стотици добричлии се събраха на протест пред Съдебната палата в града, като поводът за това е убийството в градския парк на 56-годишния Живко Маринов на 7 март. Задържан и обвинен е 31-годишният Марин Добрев. Дни преди фаталния инцидент на 7 март, Добрев е нападнал млад мъж, който получил порезна рана в областта на десния бицепс.

Организаторите събираха и подписи за отворено писмо, което да изпратят до институциите.

Искаме справедливост, обективно разследване и търсене на отговорност от институциите, каза организаторът на протеста Венцислав Великов. Искаме да знаем имената на хората, от които е зависило това тежко деяние да се предотврати, каза още той. И посочи, че според него трябва да се искат оставките на районния прокурор Петко Тухчиев и началника на „Охранителна полиция“ в града комисар Иван Иванов.

Сред протестиращите бе пострадалият седмица преди убийството Емилиян Рачев. Той обясни пред медиите, че още същата вечер е казал, че може да разпознае извършителя. Емилиян Рачев отрече информацията, разпространена от Областната дирекция на МВР, че не е можел да даде описание на нападателя и категорично отказал да го разпознае. Доста ясно видях лицето му и го описах перфектно, заяви днес Емилиян Рачев. Бях нападнат от мъж, който се движеше срещу мен, без по никакъв начин да сме си разменили реплики, обясни той.

На протеста присъства и дъщерята на убития в парка мъж Златина Борисова. Тя благодари на всички за подкрепата.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button