Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

“Световното кино в музиката” ще гостува в Добрич

Концертът “Световното кино в музика” на Хилда Казасян и Плевенската филхармония ще гостува в Добрич. Спектакълът е в партньорство с Община град Добрич и ще бъде представен на 30 октомври в зала „Добрич“, съобщават от Общината.

“Световното кино в музиката” представя музикална програма от филмовите ленти – “Имало едно време в Америка”, “Кръстникът”, “Убий Бил”, “Кабаре”, “Флашданс”, “Хубава жена”, “Приятели”, филмите на Чарли Чаплин (“Модерни времена”), музиката на Джон Уилямс от “Междузвездни войни”, “Хари Потър” и много други.

Програмата “Да послушаме кино”, включваща едни от най-популярните теми от български филми, препълни големите сцени в България и беше отличена с приза “Кристална лира” за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство. Проектът продължава с музика от световното кино, като поради големия интерес и многото запитвания концертът ще бъде представен отново в Добрич. Той включва избрани филмови теми от обичани знакови филми в изцяло нов аранжимент за оркестър, джаз бенд и солисти. Аранжиментите и за този проект са дело на маестро Христо Йоцов, допълват от Община Добрич.

На сцената освен пълния оркестърът на Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти в България – Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет.

Събитието включва и мултимедия на огромен екран над концертния подиум. Тя е подготвена от Васил Къркеланов в синхрон с програмата, с което музиката още по-силно се вплита с филмовото изкуство.

Стотици аплодираха Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония, по време на концерта спектакъл „Да послушаме кино“ в читалище паметник „Отец Паисий – 1859“ в Самоков преди дни.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button