Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Водата в село Оброчище е негодна за питейно-битови нужди, информират от РЗИ – Добрич

Водата в село Оброчище не е годна за пиене. Това става известно от писмо на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) до кмета на Община Балчик.

В писмото се посочва, че при извършено на 26.09.2023 г. и 03.10.2023 г. пробонабиране на проби вода за пиене и изследване по показателите от група „А” от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище, с. Оброчище, общ. Балчик, е установено, че същите не отговарят по микробиологични показатели: Ешерихия коли и Колиформи, на изискванията на Наредба № 9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

За отстраняване на съществуващите несъответствия е издадено предписание до водоснабдителното дружество за предприемане на мерки в кратък срок, се казва още в предписанието.

Директорът на РЗИ – Добрич указва на кмета да информира населението на с. Оброчище, че подаваната във водопроводната мрежа вода не отговаря на Наредба № 9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели, и същата не следва да се ползва за това.

От РЗИ-Добрич препоръчват да се използва бутилирана вода от търговската мрежа, а при невъзможност за закупуване на такава или ползване на вода от резервни съдове, същата преди консумация да се преварява.

През септември от РЗИ – Добрич бе установено, че водата, подавана във водопроводната мрежа на град Балчик и село Църква е негодна за употреба за питейно-битови нужди.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button