Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Заявления за явяване на държавен зрелостен изпит са подали 1156 ученици от област Добрич

Учениците, които са подали заявление за явяване на държавен зрелостен изпит в област Добрич, са 1156. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Добрич Светлана Василева.

На зрелостният изпит по български език и литература, който е на 17 май, трябва да се явят 1071 завършващи.

За втората матура, която е по профилирана подготовка и е на 20 май, заявления са подали 519 ученици, като най-много от тях са заявили желание да се явят на изпит по английски език – 287. Желаещи да се явят на изпит по география и икономика са подали 80 абитуриенти, а по философия – 38.  Завършващите училище, които искат да се явят на матура по история и цивилизации, са 20, по биология и здравно образование са 27. Останалите 67 зрелостници ще се явят на изпит по други предмети, които се изучават в профилираната подготовка за 11 и 12 клас.

За явяване на държавен изпит за придобиване на професионална квалификация заявления са подали 490 зрелостници. Матурата ще бъде също на 20 май. Държавният зрелостен изпит по желание ще бъде на 22 май. За него заявления са подали 25 ученици.

Началото на изпитите е 8:30 часа, като зрелостниците трябва да заемат местата си до 8:00 часа, напомнят от РУО. Учениците трябва да се явят на матурата с лична карта и служебна бележка за допускане. Срокът за допускане до изпит е 16 май.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература е от три модула, а останалите матури са от по два.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button