Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

100 кг. добруджански боб сготви Ути Бъчваров на Фестивала на хляба в Добрич

Една от най-вкусните български постни гозби – фасул по добруджански, приготви днес в Добрич известният кулинар Ути Бъчваров. Събитието е част от провеждащия се Фестивал на хляба. „За щастие в България все още се отглежда фасул и това е добруджанският. Когато го купуваме в търговската мрежа, е добре  да търсим и неговият сертификат за произход”, каза той. За да предложи  на добруджанци около 2 500 порции от едно от най-традиционните български ястия, той използва 100 кг. боб. По думите му неговият неповторим вкус се получава с добавянето на лук, моркови, настъргана целина, сухи пиперки, а в края и на домати, сол и други подправки. И тази година в помощ на майстора-готвач бяха ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Добрич. Тайната подправка обаче за всяко ястие, според Ути Бъчваров, е неговото споделяне с любими хора.

Фестивалната проява ще продължи до 17.00 часа днес и включва още празнични хоротеки, изложение на ръчно изработени тестени изделия на ученици от ПГТ „П . К. Яворов“ и Клубове на пенсионера – Добрич, работилници за деца и родители – занимателни игри, изработка на накити, апликации, цветни маниста, „живи“ картини, изложение на художествени и традиционни занаяти, характерни за региона, с участието на Регионална Занаятчийска Камара – Област Добрич и Сдружение на майсторите, упражняващи традиционни и художествени занаяти в ЕК „Стария Добрич“.

Източник: Добруджа

Подобни публикации

Back to top button