Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани

Художествена галерия – Добрич спечели първа награда в конкурс на Министерство на културата

Художествена галерия – Добрич (ХГ) спечели първа награда в категория „Културен институт – общински музей/художествена галерия“ в конкурса на Министерството на културата “Музейна образователна дейност” за 2023 година. За това съобщиха от културния институт. Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми.

Признанието се дължи на богатата и разнообразна образователна програма на галерията, оценена чрез високата посещаемост на организираните занимания през цялата година. В залите и в „Работилница за въображение“ работиха и твориха деца от почти всички добрички училища, както и деца от страната и чужбина, деца със специални образователни потребности, казват още от Художествената галерия.
“Оценката на децата и институциите още повече ни мотивира да разширяваме и обогатяваме нашата дейност, създавайки бъдещи ценители на изобразителното изкуство, допълва екипът на ХГ- Добрич.

В Деня на народните будители екипът на Художествената галерия бе удостоен и с годишната награда на Община Добрич в сферата на културата и изкуството “Добрич”.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button