Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Окръжният съд в Добрич отне в полза на държавата над 500 незаконно придобити коли за над 1,3 млн. лева

Окръжният съд в Добрич отне в полза на държавата над 500 незаконно придобити леки автомобила на двама собственици за сумата от над 1,3 млн. лева. В хода на съдебното дело е установено несъответствие между нетните доходи на обвинените и стойността на притежаваното от тях имущество.

С решението на Окръжния съд в полза на държавата от мъж с инициали Е.В. и контролираните от него търговски дружества се отнемат 519 автомобила, а от жената, с която съжителства – 2 автомобила. Те са на обща пазарна стойност от 1 320 600 лева.

Проверката на имуществото на обвинения е за периода 2009-2019 година и е започната след досъдебно производство срещу него за измама.

По делото не е установено мъжът и жената да са разполагали със законни средства за придобиването на автомобилите, за които са предявени исковите претенции. Пред съда мъжът е заявил, че автомобилите, чието отнемане се искало, били продадени с пълномощно на румънски граждани и нито един от тях не бил собственост и във владение на съответното дружество.

Идентично било положението и със закупените лично от него автомобили, също всичките продадени на румънски граждани с пълномощно.

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд – Варна в двуседмичен срок.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button